اطفال كتير بتاخد حليب صناعى عن طريق الببرونة وساعات برضه الام بتحتفظ بحليب الام علي اساس انها تستخدمه بعد فتره...
في المقال ده هنتكلم عن طريقة استخدام اللبن في الببرونة..
اول حاجة هنتكلم عن اللبن الصناعي :
- اهم حاجة لازم تعرفها الام هي طريقة تحضير و الحفاظ على الرضعة الصناعي بحيث انها تكون مفيده و امنه للطفل.
مهم جدا اول استخدام للببرونه ان احنا نعقمها كويس.
ممكن نعقمها عن طريق ان احنا نحطها في الميكرويف مثلا لمدة خمس دقايق بعد كده ممكن نبقي نغسلها بالميه و الصابون و خلاص...
- مهم برده ان احنا نحضر اللبن بطريقة مظبوطة يعني كمية المياه و عدد ملاعق اللبن لازم يكون زي الارشادات الموجودة علي العلبة.. اللبن لو متحضر غلط هيضر بالطفل.
- الميه اللي بستخدمها للرضعة مينفعش تكون ميه سخنة من الحنفية علشان دي بتبقي غلط جدا علشان بيكون فيها نسبة عالية من الرصاص بتضر بالطفل.
ممكن ناخد ميه نسخنها و نستني اما تبرد و بعدين نحضر اللبن.
- مهم ان احنا نحضر الكمية المناسبة للطفل بلاش نملي الببرونة علي الاخر استسهال...
- اللبن المتحضر بيفضل ساعة بره التلاجة و 24 ساعة جوا التلاجة ممكن نخرجه و ندفيه و نديه للطفل، ندفيه بان احنا ننزل علي الببرونه ميه سخنة من الحنفية لحد ما درجه حرارته تبقي مناسبة.
بالنسبة لحليب الام :
امهات كتير ممكن تحتفظ باللبن الطبيعي في التلاجة بحيث انها ممكن تحتاجه بعد كده.
احب اعرفكم ان اللبن الطبيعي ده ممكن يفضل محتفظ بقيمته في التلاجة لمدة 3 ايام
و في الفريزر لمدة 3 شهور
وممكن يفضل اكتر من كده في الديب فريزر كمان..
ممكن نحتفظ باللبن و نبقي نخرجه ندفيه للطفل قبل الرضاعة بان احنا نحطه تحت الميه الدافية لحد ما درجة حرارته تكون مناسبة. و بلاش الميكرويف او ان احنا ندفيه علي النار علشان ده مش كويس...
و لو اللبن مجمد في الفريزر بنطلعه قبلها ب 24 ساعة نحطه في التلاجة و بعدين نبقي نخرجه ندفيه.
اللبن هتلاقيه مفصول طبقتين و ده طبيعي مهم بس نبقي نرجه كويس قبل ما الطفل ياخده.
و برده هيفضل بره التلاجه لمده ساعة.
اهم حاجة ان الام تركز في التفاصيل اللي تحافظ بيها علي صحة ولادها...
دكتور حاتم فاروق
0 comentar_1
إرسال تعليق